Ed Roest

ROLI Container Logistics

Partnerschap en loyaliteit staan centraal

Ed Roest begon bijna tien jaar geleden samen met een voormalige compagnon  ROLI Container Logistics. Het bedrijf is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een internationaal opererende logistiek dienstverlener, met veel expertise in het vervoeren van zeecontainers.

Na twintig jaar in loondienst gewerkt te hebben diende de mogelijkheid zich aan om een eigen bedrijf te beginnen. Roest en zijn toenmalige compagnon zagen de kansen die dat bood: de kwaliteit die je wilt leveren aan klanten, personeel en leveranciers in de praktijk brengen met je eigen visie. ROLI Container Logistics was een feit.

“Niets is te gek”

Tien jaar later kan Roest niet anders dan constateren dat destijds de juiste beslissing is genomen. ROLI Container Logistics in Hoogvliet Rotterdam heeft het wagenpark inmiddels uitgebreid naar bijna dertig eigen trucks. Nog eenzelfde aantal vaste charters rijdt voor het bedrijf. De logistiek dienstverlener regelt het vervoer van hoofdzakelijk zeecontainers van en naar Duitsland, Benelux en Frankrijk. Maar ook transporten naar andere landen zijn mogelijk. “We staan overal voor open, niets is te gek. We rijden bijvoorbeeld ook naar Engeland en Zuid-Europa en Scandinavië is voor ons ook zeker geen onbekend terrein.” Het bedrijf is in staat bijna alle containertypes te vervoeren: van standaard containers, koelcontainers tot containers met gevaarlijke stoffen. Maar ook vervoer van containers met overhoogte en/of overbreedte zijn dagelijkse activiteiten.